Защо SEO е важно през 2022 г. за малкия бизнес?

blog-img

Защо SEO е важно през 2022 г. за малкия бизнес?

Ако сте в сектора на дигиталния маркетинг и все още не инвестирате в SEO, тогава забравете за постигането на целите на вашата компания. Няма съмнение, че SEO инвестициите са незаменима част от вашия онлайн бизнес. SEO не само ви осигурява високо класиране в качествен трафик на Google, висока видимост на уебсайта ви, но също така ви предоставя многостранна стратегия, която ви помага да рекламирате, продавате, както и да повишите представянето на марката си. Въпреки това търговците не разбират необходимостта от инвестиране в SEO през 2022 г.

Инвестицията в SEO е не само необходима за вашия бизнес, но е и една от най-големите инвестиции, които можете да направите. Можете да мислите за инвестиция в оптимизация за търсачки като инвестиране на пари в пенсионен фонд за вашия бизнес - това са пари, които ще придобият стойност с течение на времето и също ще останат в акаунта ви. По същия начин, като инвестирате в SEO, вие създавате дългосрочна стойност за вашия уебсайт, която ще продължи да се натрупва с течение на времето.

Защо трябва да инвестирам в SEO?   Само маркетингът в социалните медии не е достатъчен.

Да, канали като Facebook и Instagram са изключително известни. Ще намерите много маркетингови експерти, които ги препоръчват. И разбира се, те могат да играят решаваща роля в цялостните ви маркетингови усилия. В действителност обаче маркетингът в социалните медии никога не е достатъчен за рекламиране на вашия бизнес.

Установено е, че социалните медии представляват само 5% от генерирането на трафик. Освен това дори най-доброто присъствие във вашите (или на вашата аудитория) любими мрежи няма да има пряк ефект върху класирането ви при търсене.

Google включва само количествено измерими данни в своите алгоритми за търсене и тъй като няма достъп до показателите на социалните медии, разделя класирането в социалните мрежи от търсенето. Ако искате да се класирате високо в SERPs, трябва да имате SEO стратегия.

 

Investing In SEO Is Cost Effective.

Вие сте в състояние да стигнете до класиране №1 по популярна дума за търсене без никакъв бюджет. Тъй като не можете да платите пътя си до върха, нямате нужда от договорена позиция. Наистина може да бъде толкова просто. Вместо това, SEO е свързано с времето, което инвестирате, както и с експертния опит, който носите на масата.

Бавно и стабилно може определено да спечели състезанието.

Тясно свързана с горната идея е идеята, че SEO не е ефективно, тъй като не може да постигне резултати бързо. Вярно е. Средният бизнес отнема между четири и шест месеца, за да види осезаемо увеличение на уеб трафика благодарение на оптимизацията за търсене. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е, че този бавен и стабилен подход всъщност е нещо добро.

 

Как да инвестираме в SEO? Ако ви липсват пари, използвайте тези съвети „направи си сам“, за да подобрите органичното класиране на вашия сайт:

  1. Подобрете етикетите за заглавия,
  2. Главно изследване на ключови думи,
  3. Разберете вашата конкуренция,
  4. Ключови думи на картата,
  5. Оптимизирайте вашия сайт,
  6. Създавайте редовно съдържание,
  7. Увеличете собствения капитал на връзката и
  8. Изградете своята социална медийна мрежа.